П`ятниця, 29.03.2024, 02:38
Вітаю Вас, Джура | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Онлайн ТВ

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Українські журналісти оприлюднили звернення, в якому заявили про продовження тиску на засоби масової інформації з боку влади.
01:35
Українські журналісти оприлюднили звернення, в якому заявили про продовження тиску на засоби масової інформації з боку влади.

Українські журналісти оприлюднили звернення, в якому заявили про продовження тиску на засоби масової інформації з боку влади. Вони також закликали владу звільнити голову Служби безпеки України Валерія Хорошковського. Звернення від декількох телеканалів адресоване до президента, депутатів, Парламентської Асамблеї Ради Європи, депутатів Європарламенту. Його підтримали журналісти провідних ЗМІ та представники громадських організацій. Це звернення з'явилось за день до розгляду у Вищому Адміністративному суді справи за касаційними скаргами телекомпаній ТВі, "5 каналу" та СТБ на постанову Київського апеляційного адміністративного суду, згідно з якою ці та низку інших телекомпаній було позбавлено права мовлення в ефірі на низці частот. "Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів. Ми також вимагаємо звільнення Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції, припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації", - йдеться у заяві. У жовтні 2010-го року ПАРЄ ухвалила резолюцію, у якій висловила занепокоєння щодо великої кількості достовірних повідомлень про неналежну участь СБУ у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів. Асамблея назвала такі дії неприйнятними для демократичного суспільства і закликала органи влади реформувати Службу безпеки та її функції відповідно до європейських стандартів. Звинувачення опозиції і заперечення влади Опозиційні політики, журналісти і громадські організації в Україні і раніше висловлювали свою стурбованість, що позбавлення частот двох телеканалів може означати наступ на свободу слова. Юлія Тимошенко заявляла, що позбавлення частот мовлення телеканалів ТВi й "5 канал" обмежує свободу слова в Україні. Зокрема опозиція звертала увага на те, що групу каналів "Інтер", з чиєї подачі суди скасували результати конкурсу, формально очолює дружина нинішнього керівника Служби безпеки України і члена Вищої ради юстиції Валерія Хорошковського. Багато хто розцінює це як факт суміщення приватних і державних інтересів. Сам Валерій Хорошковський в інтерв'ю журналісту німецької газети Frankfurter Allgemeine підтвердив причетність до володіння каналами, але відкинув свівй вплив на редакційну політику. Під час візиту Віктора Януковича до Німеччини раніше цього року, один із журналістів запитав українського президента про свободу слова в Україні і те, що дружина керівника спецслужби володіє низкою телеканалів. Пан Янукович не відповів на це запитання. Раніше він висловлював думку, що судові позови щодо частот є господарськими, ринковими суперечками.
Категорія: Політика | Переглядів: 550 | Додав: dimon_90 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Я шукаю ...
Корисна інформація
Онлайн радіо
Чатик
200
Статистика

Статистика матеріалів

Новин: 265
Файлів: 410
Форум: 3/4
Коментаріїв: 235

Зареєстровано на сайті

Всього: 266
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Патріот UA - портал українських патріотів! Програми, фільми, музика та багато цікавого на нашому порталі!

Друзі сайту
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Анализ сайта