П`ятниця, 26.04.2024, 21:39
Вітаю Вас, Джура | RSS
Меню сайту
Календар
Онлайн ТВ

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Головна » 2011 » Січень » 7 » Донецький єпископ готовий спалити себе... Рейдерська атака на Київський Патріархат триває
23:18
Донецький єпископ готовий спалити себе... Рейдерська атака на Київський Патріархат триває

"Керуючий Донецькою єпархією УПЦ Київського Патріархату архієпископ Сергій (Горобцов) розповів "Церква.info" про те, що влада готує передачу храму в с. Кам'янка Тельманівського району новоствореній громаді Московського Патріархату.

"Я маю інформацію про те, що на найближчий сесії сільської ради має бути прийняте рішення про передачу Вознесенського храму громаді Московського Патріархату – незважаючи на те, що храм був відновлений силами громади Київського Патріархату, що вся наша єпархія допомагала, щоби привести його у належний вигляд – каже владика Сергій. – П'ятнадцять років ані Кам'янка, ані храм у ній Московський Патріархат не цікавили. Бо храм був у напівзруйнованому стані, у віддаленому селі. Тому тут навіть "паперової" парафії МП не було зареєстровано. Але тепер вони зацікавилися – і замість того, щоби створити щось своє, вони хочуть відібрати те, що зроблене нашими зусиллями".

Зараз для рейдерів – "зелена вулиця", їм оформлюють всі документи ледь не миттєво. А нас всюди випроваджують – мовляв, "не можемо нічим допомогти". Я виріс і все своє життя провів на Донбасі, я – місцевий, а тому прекрасно розумію, що без вказівок згори у нас такі речі не робляться". Керуючий Донецькою єпархією не чекає від майбутнього нічого доброго.

"Ті, хто хочуть відібрати наш храм, мають великі гроші, мають підтримку влади. Вони йдуть від хати до хати по селу, агітуючи за Московський Патріархат і проти Київського, вони тиснуть на наших прихильників. Я бачу, що поставлене завдання – будь-що відібрати Вознесенський храм. Їх не цікавлять людські душі, не цікавить православна віра – вони просто хочуть показати, що можуть зробити все, що завгодно, що Київський Патріархат на Донбасі – "нуль". Владика Сергій сподівається, що хоча б особиста зустріч з губернатором Донецької області зможе розрядити ситуацію.

"У мене ще залишилося сподівання на те, що я зможу переконати нашого губернатора Анатолія Михайловича Близнюка втрутитися у цю ситуацію і не допустити беззаконня. Але поки що організувати таку зустріч не вдається". У разі ж, якщо влада й надалі буде глухою, владика Сергій говорить, що йому нічого не залишиться, як спалити себе. "Я знаю, що це недобре – але якщо закон не виконується, якщо влада, яка поставлена охороняти правду, сама діє проти правди, якщо ніяким іншим чином не можна захистити свої права – то мені залишається лише вийти на площу, облити себе бензином і спалити. Бо скільки ж можна з нас знущатися?! Я був поставлений архієреєм для того, щоби за свою паству віддати навіть життя – і я готовий це зробити, якщо ніяким іншим чином не можна зупинити той шалений тиск, який ми тут відчуваємо".

*** Напередодні Нового року Патріарх Філарет виступив із публічною заявою, в якій детально розповів про спільний план Російської Православної Церкви та української влади щодо знищення Київського Патріархату. А буквально вчора Патріарх мусив виступити іще з одним застереженням щодо планів влади передати Софію Київську у користування УПЦ Московського Патріархату. "Тому зміна підпорядкування заповідника "Софія Київська", а тим більше – передача його храмів чи приміщень у користування УПЦ (МП) – пише Патріарх Філарет – викличе обурення серед віруючих та прихильників Київського Патріархату, посилить міжконфесійне протистояння, може привести до акцій протесту". Щодо надання храмів і приміщень Софії Київської у користування, то на переконання Предстоятеля Київського Патріархату таке рішення може бути прийняте лише якщо буде надано право почергового богослужіння для УПЦ (МП) та УПЦ КП, або після утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Категорія: Політика | Переглядів: 590 | Додав: dimon_90 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Я шукаю ...
Корисна інформація
Онлайн радіо
Чатик
200
Статистика

Статистика матеріалів

Новин: 265
Файлів: 410
Форум: 3/4
Коментаріїв: 235

Зареєстровано на сайті

Всього: 266
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Патріот UA - портал українських патріотів! Програми, фільми, музика та багато цікавого на нашому порталі!

Друзі сайту
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Анализ сайта