Середа, 08.05.2024, 20:01
Вітаю Вас, Джура | RSS
Меню сайту
Календар
Онлайн ТВ

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Головна » 2011 » Січень » 16 » Російські правоохоронці втретє провели обшук Бібліотеки української літератури у Москві
12:06
Російські правоохоронці втретє провели обшук Бібліотеки української літератури у Москві

Черговий - третій - обшук у Бібліотеці української літератури (БУЛ) у Москві провели російські правоохоронні органи у п'ятницю, 14 січня.

Як повідомив власному кореспонденту УКРІНФОРМу в РФ співголова Організації українців Росії (ОУР) Валерій Семененко, за результатом обшуку вилучено сервер бібліотеки та читацькі формуляри, де міститься інформація про самих читачів.

Очевидці обшуку розповіли, що його проводили ті ж самі особи, що й у попередні рази.

Правоохоронці провели з директором БУЛ Наталією Шаріною "дуже гостру і напружену бесіду", внаслідок якої жінка змушена була звернутися до лікарні через погіршення самопочуття.

Співголова ОУР також сказав, що напередодні з України в БУЛ привезли чергову партію книг.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 21 грудня 2010 року з Бібліотеки української літератури у Москві було вилучено понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, в яких це слово містилося, незалежно від контексту.

24 грудня 2010 року у Бібліотеці відбувся другий обшук з санкції слідчого відділу з боротьби з екстремізмом Центрального адміністративного округу МВС Росії по місту Москві. Н.Шаріна повідомила, що правоохоронці намагались підкинути на книжкові полиці принесений із собою згорток з якимись виданнями, але співробітники БУЛ вчасно помітили та запобігли цим діям.

Було вилучено жорсткі диски з комп'ютерів, а бібліотеку опечатали та закрили.

12 січня 2011 року МЗС України заявив, що після новорічних і різдвяних свят Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу у звичайному режимі.

13 січня міністр закордонних справ Росії С.Лавров cказав, відповідаючи на запитання власного кореспондента УКРІНФОРМу в РФ, що Бібліотеку української літератури "ніхто не закривав"."Там дійсно було вилучено декілька книг, які зараз вивчаються на предмет нашого законодавства, яке забороняє поширення націоналістичних ідей", - сказав він.

Водночас міністр наголосив на необхідності продовження функціонування Бібліотеки української літератури в Москві. "Ми за те, аби Бібліотека функціонувала. Вона, до речі, є (московською. - ред.) муніципальною установою культурного профілю, і ми зацікавлені, аби вона працювала і продовжувала знайомити росіян з українською літературою і творами українських письменників і поетів", - додав С.Лавров.

Ігор Соловей, МОСКВА. 16 січня 2011 року

Категорія: Політика | Переглядів: 511 | Додав: dimon_90 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Я шукаю ...
Корисна інформація
Онлайн радіо
Чатик
200
Статистика

Статистика матеріалів

Новин: 265
Файлів: 410
Форум: 3/4
Коментаріїв: 235

Зареєстровано на сайті

Всього: 266
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Патріот UA - портал українських патріотів! Програми, фільми, музика та багато цікавого на нашому порталі!

Друзі сайту
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Анализ сайта