П`ятниця, 03.05.2024, 10:40
Вітаю Вас, Джура | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Онлайн ТВ

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Головна » 2010 » Грудень » 25 » Світовий банк покращує прогнози
18:02
Світовий банк покращує прогнози
Фінансисти змінили оцінку зростання нашого ВВП


Раніше озвучена СБ цифра у 3,5% зростання внутрішнього валового продукту України цього року збільшена до 4,3%. Однак на наступний рік, за прогнозами банкірів, зростання ВВП становитиме 4%, а у середньостроковій перспективі - 4-5% щороку. Про це на прес-конференції повідомив старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтківський. За його словами, існує значний потенціал для покращення макроекономічних показників у наступних роках. Зокрема це можливо за рахунок скасування бар'єрів для експорту (наприклад квот на зерно), вчасного відшкодування податку на додану вартість, а також прискорення структурних реформ, які підвищать конкурентоспроможність вітчизняних товарів.

Споживча інфляція протягом 2011 року становитиме близько 10%. На початку року очікується її збільшення у зв'язку з подальшим підвищенням тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги. Але надалі прогнозується дезінфляція. Також у 2011 р. до 3% може зрости дефіцит рахунку поточних операцій.

За умови продовження співпраці з МВФ відбуватиметься приплив іноземного капіталу, за рахунок якого можна його профінансувати.

Окреслюючи напрямки подальшого співробітництва з Україною у проведенні структурних реформ, координатор представництва Світового банку Пабло Сааведра зазначив, що ключовою залишається пенсійна реформа. За його словами, збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років та трудового стажу на 10 років насамперед спрямовано на утримання працездатного населення в економіці. Це відновить баланс та стабільність пенсійної системи, що дасть змогу протягом середньострокового періоду забезпечити адекватний рівень пенсійних виплат. За даними Світового банку, через кілька років на кожного платника пенсійного внеску припадатиме один пенсіонер, а видатки на пенсії вже становлять 18% ВВП. Тому експерти СБ закликають підтримати пенсійну реформу і уряд, і громадські організації, і власне пенсіонерів.

Крім того, банкіри позитивно оцінили прийняття Податкового кодексу. За словами Пабло Сааведри, документ оптимізує місцеві податки, значно зменшує їх загальну кількість та покращує адміністрування, що однозначно підвищить бізнес-рейтинги України. Проте залишаються й недоліки - велика кількість податкових пільг. Потребує доопрацювання й спрощена система оподаткування. Також високо оцінено прийняття закону про державні закупівлі, що наближає Україну до найвищих міжнародних стандартів у цій сфері. Однак необхідно ухвалити ще низку законодавчих актів, які б регулювали діяльність природних монополій та зміцнили б політичну незалежність Антимонопольного комітету.

У свою чергу директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер повідомив, що наступного року нашій державі буде виділено близько 1,5 млрд доларів для підтримки політики розвитку та реабілітації фінансового сектору. Також буде відкрито дві кредитні лінії: для впровадження енергозберігаючих технологій, зокрема на підприємствах, а також для підтримки вітчизняних експортерів.
Категорія: Економіка | Переглядів: 618 | Додав: oleh14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Я шукаю ...
Корисна інформація
Онлайн радіо
Чатик
200
Статистика

Статистика матеріалів

Новин: 265
Файлів: 410
Форум: 3/4
Коментаріїв: 235

Зареєстровано на сайті

Всього: 266
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Патріот UA - портал українських патріотів! Програми, фільми, музика та багато цікавого на нашому порталі!

Друзі сайту
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Анализ сайта