Неділя, 12.05.2024, 17:41
Вітаю Вас, Джура | RSS
Меню сайту
Календар
Онлайн ТВ

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Головна » 2011 » Січень » 28 » У США опублікували аналіз причин фінансової кризи 2008
16:58
У США опублікували аналіз причин фінансової кризи 2008

Нью-Йорк – Фінансової кризи 2008-го року у Сполучених Штатах можна було б уникнути. Такого висновку дійшла федеральна комісія, чий звіт щойно опубліковано у Вашингтоні.
Фінансова криза, що започаткувала період рецесії, економічного спаду, була, можна сказати, рукотворним лихом, яке сталося за вини як урядових установ, так і приватних корпорацій. Цей висновок міститься у дослідженні, здійсненому Федеральною комісією з розслідування кризи. Комісія, що складається з представників обох партій, Демократичної й Республіканської, здійснила 19-денні слухання і взяла інтерв’ю у понад 700 економістів і фінансових експертів.

Результати праці Комісії вийшли друком. Це фоліант обсягом 576 сторінок, причому заповідають іще окрему публікацію в інтернеті всіх записів інтерв’ю і свідчень на слуханнях.

Висновки Комісії такі, що винуватцями кризи були адміністрації двох останніх президентів, Джорджа Буша й Барака Обами, Федеральна резервна система – це американський еквівалент центробанку, регулюючі органи, які припустилися численних хибних рішень, таких як надання іпотечних позик для купівлі житла без достатніх фінансових підстав, продаж тих іпотек інвесторам і спекулятивні ставки на цінні папери під заставу ризикованих іпотечних позик.

У звіті Комісії говориться, зокрема, таке: «Найбільшою трагедією було б повірити знайомому приспіву, мовляв, ніхто не міг передбачити, що таке трапиться і тому нічого не можна було зробити. Якщо ми сприймемо цей аргумент, все повториться знову».

Поразка, в якої багато батьків

Президент Джон Кеннеді колись пожартував, що перемога має багато батьків і лише поразка завжди сирота. Але фінансова поразка, досліджена Комісією, є винятком, бо в неї теж багато батьків, як зауважила Марія Бартіромо, коментатор телемережі фінансових новин CNBC.

Федеральна комісія звинувачує у зажерливості й недолугості низку приватних фінансових інституцій, насамперед банки й страхові компанії, але найбільша вина, на думку експертів, лягає на урядові установи адміністрацій як республіканського президента, так і за демократичного.

Газета The New York Times зазначає, що чимало висновків, яких дійшла Федеральна комісія, не є новиною. Вони були відомі й раніше й широко обговорювалися у пресі, але синтез сотень інтерв’ю, документів і свідчень експертів плюс федеральний ранг Комісії – все це додає звітові особливого авторитету.

З десятьох членів Комісії шестеро від Демократичної партії схвалили звіт, а троє від Республіканської партії незгодні по кількох пунктах. Ще один республіканець вважає, що в усьому треба звинувачувати урядову політику заохочення домоволодіння мало не кожним бажаючим.

Категорія: Економіка | Переглядів: 681 | Додав: oleh14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Я шукаю ...
Корисна інформація
Онлайн радіо
Чатик
200
Статистика

Статистика матеріалів

Новин: 265
Файлів: 410
Форум: 3/4
Коментаріїв: 235

Зареєстровано на сайті

Всього: 266
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Патріот UA - портал українських патріотів! Програми, фільми, музика та багато цікавого на нашому порталі!

Друзі сайту
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Анализ сайта